Lenzen

Als u contactlenzen draagt, wilt u er niet voortdurend aan herinnerd worden dat u ze in uw ogen hebt. U wilt juist vergeten dat ze er zijn.
DAGLENZEN. Ze bieden een zodanig comfort, dat uw ogen meteen vergeten dat de lenzen er zitten en u ervaart het langdurige comfort dat ze bieden.

Maak afspraak

Zachte contactlenzen

Het woord zegt het al, deze lenzen zijn heel zacht en comfortabel en zijn er in allerlei variaties. Tegenwoordig kies je vooral voor de frequentie waarmee jij jouw lenzen wilt vervangen. Zo zijn er lenzen die je iedere maand moet vervangen maar ook lenzen die je na één keer dragen niet meer kan gebruiken. De volgende dag zet je dan weer een paar nieuwe frisse lenzen in. Sommige lenzen kun je ook een poosje achter elkaar dag en nacht dragen. Dat is vooral ideaal voor mensen met onregelmatige werktijden of een beroep waarbij je ‘s nachts opgeroepen kunt worden.

Siliconehydrogellenzen

Een ingewikkelde naam voor een bijzondere soort zachte lenzen. Deze lenzen laten namelijk nog meer zuurstof door dan normale zachte lenzen, gemiddeld zelfs zo’n zes keer meer. Wij zullen deze lenzen aanbevelen als u bijvoorbeeld vaak in een droge ruimte bent. In deze omstandigheden kunnen uw ogen na verloop van tijd wat rood worden en droog aanvoelen. Siliconehydrogellenzen kunnen dan uitkomst bieden.

Daglenzen

Er kleven heel veel pluspunten aan daglenzen:

  • U hoeft ze nooit schoon te maken. Laat dat reinigen ’s avonds of uw assortiment lenzenvloeistof maar zitten. Aan het eind van de dag gooit u ze gewoon weg en gaat u naar bed.
  • Daglenzen hebben het gemakkelijkst te onthouden draagschema. Er komt geen kalender meer aan te pas met de herinnering dat u uw contactlenzen moet vervangen. U haalt ze er ’s avonds uit en zet elke morgen weer nieuwe in.
  • Wegwerpdaglenzen besparen tijd. U hoeft ze niet alleen niet meer schoon te maken, maar kunt een reservepaar ook gewoon meenemen zodat u niet nog even langs huis moet.
  • Ze kunnen helpen bij oogallergieën. Met daglenzen heeft aanslag niet meer de tijd om zich op te hopen, waardoor allergieën minder de kans krijgen. Bovendien is elke dag een nieuw, soepel lensoppervlak vriendelijker voor geïrriteerde ogen.
  • Geweldig voor tieners! Hoeveel ouders zouden dat wel niet willen zeggen? Met alles wat er op school, tijdens sport en in het sociale leven aan de hand is, zijn tieners geneigd contactlenzen schoonmaken en verwisselen te vergeten of te negeren. Dat stuk van lenzenverzorging verwaarlozen betekent een risico voor hun ogen, maar met daglenzen hoeft schoonmaken niet meer en is ze verwisselen een fluitje van een cent.