Over Brilboutique

Wij zijn Brilboutique, dé opticien van Franeker en omstreken.

Jij wilt goed zien én gezien worden; dan ben je bij Brilboutique aan het juiste adres. Goed kunnen zien is de basis voor een comfortabel gevoel en dat zorgt ervoor dat je van een optimaal leven geniet. Of je nu aan het begin van je leven staat, middenin het leven of terug kijkt op veel mooie herinneringen. Tijdens al deze momenten wil je een passend advies door een deskundig opticien. Of het daarbij nu gaat om een oogmeting, contactlenzen, bril of zonnebril.

Eigenaar Chris Venema en zijn vrouw Karin Bolhuis zijn je graag van dienst in hun gezellige winkel aan de Dijkstraat te Franeker. Chris is al ruim 25 jaar werkzaam in de optiek in Friesland en heeft als opticien ervaring opgedaan bij gerenommeerde optiekzaken en zo zijn sporen in de optiekwereld verdiend. Bij Brilboutique zijn uw ogen dan ook in vakkundige handen.

Bij Brilboutique draait alles om onze klanten. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Onder het genot van een kopje koffie (thee mag natuurlijk ook) de tijd nemen om jouw wensen te inventariseren en met vakmanschap de juiste look te creëren, waarbij zaken als gezichtsvorm, kleur en materiaal een belangrijke rol spelen. En zo de bril te vinden die perfect bij je past!

Kom gerust eens kennis maken en bel of mail ons voor het maken van een afspraak. Wij verwelkomen je graag in een warme en huiselijke sfeer en geven je graag een gedegen advies over brillen, brillenglazen, zonnebrillen, contactlenzen en meer. Ontdek bij ons in de winkel de nieuwste trends en laat je verrassen! Zien we je snel?

Maak afspraak

Ik ben in 1991 mijn carrière in de optiek begonnen bij Brilservice te Sneek. In dit familiebedrijf heb ik met veel plezier gedurende 16 jaar gewerkt en leerde ik de kneepjes van het vak. Toen Copini Opticiens in 2009 iemand zocht voor een nieuw te openen vestiging in Sneek was dit voor mij hét moment om te solliciteren; ik was op dat moment toe aan een nieuwe uitdaging. Ik werd aangenomen door Leo Copini om de zaak in Sneek op te starten en te runnen. Bij Copini Opticiens heb ik 11 jaar als bedrijfsleider gewerkt. Zowel mijn functie als bedrijfsleider als de eigenaar Leo Copini hebben mij veel geleerd over het reilen en zeilen in de optiekbranche. Zo ging ik ieder jaar meerdere malen mee op inkoop in zowel binnen- als buitenland. Na 11 jaar was ik opnieuw toe aan een andere uitdaging.  Daarom zijn wij in januari 2021 gestart met onze eigen zaak Brilboutique in de Dijkstraat te Franeker. Hier breng ik nu mijn jarenlange werkervaring en vakinhoudelijke kennis in de optiekbranche in de praktijk alsmede de vakkennis van een ‘ouderwetse’ opticien, waarbij de klant en service voor mij hoog in het vaandel staan. Verder ben (en houd ik mij) op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends, ben ik modebewust en heb ik een gedegen kennis van de Friese markt. Mijn gedrevenheid, passie, ervaring, vak- en mensenkennis zijn dan ook belangrijke pijlers voor het succesvol voortzetten van een gerenommeerde en degelijke optiekzaak.